Chirurgia stomantologica cuprinde mai multe ramuri dar in special trebuie sa stii cateva lucruri despre implantul dentar.
Un implant dentar este o radacina artificiala facuta din titan sau zirconiu care se instaleaza în osul maxilar în locul unui dinte lipsa. Dupa o perioada initiala de vindecare, cand surubul introdus se va integra în os, medicul dentist va adauga o coroana sub denumirea de bont protetic, care va fi puntea ce o sa inlocuiasca dintele lipsa.
Dupa introducerea unui implant dentar, osul isi continua procesul de resorbtie acolo unde lipseste radacina si este mentinut in jurul tesutului pentru totdeauna.
Pacientul va avea astfel senzatia unui dinte natural, care îi va oferi un confort total.
El va putea avea o masticatie corecta, exact ca in cazul unui dinte real iar estetica fetei va fi refacuta.
Tratamentul este considerat o alternativa mult mai utila de imbunatatire a fizionomiei fetei decat proteza mobila. Aceste detalii despre chirurgie dentara Iasi sunt foarte importante si bune de luat in seama.
Perioada de vindecare, asa numita osteointegrare, variaza de la 3 pana la 6 luni. Totul depinde de cantitatea si de calitatea osului unde se va face tratamentul.
Daca exista suficient os disponibil, pacientul nu va avea dureri. Intreaga procedura poate fi efectuata folosind doar anestezie locala. Aceasta operatie dureaza in general in jur de o ora. Dupa aproximativ o saptamâna se scot firele pentru ca surubul sa fie inserat cat mai bine in os si sa fie acoperit de gingie.
A doua etapa chirurgicala este foarte simpla si dureaza aproape 30 de minute. Surubul va fi descoperit printr-o mica incizie facuta in tesutul gingival pentru a i se atasa bontul protetic.
Discomfortul din toate aceste etape chirurgicale poate fi asemanator cu extractia unui dinte sau poate chiar mai mic. Dentique va sare in ajutor de fiecare data, trebuie doar sa incerci!
Medicamentele prescrise de medicul dentist pot atenua insa orice neliniste.
Datorita evolutiei tehnologiilor si a pregatirii echipei de medici, in prezent pacientii sustin ca se simt mult mai confortabil si raspund bine tratamentului.
Cel mai mare risc este ca acesta sa nu se integreze în osul maxilar. In acest caz, medicul stomatolog va elimina surubul si va lasa osul sa se vindece. Dupa o perioada de timp va introduce un nou implant dentar.
Un alt pericol pentru pacient este ca tesutul introdus sa provoace o infectie, o inflamare a gingiilor sau a tesuturilor moi din gura.
Sunt foarte rare cazurile in care apar efecte adverse. Acest tratament se bucura în prezent de un succes foarte mare, iar pacientii sunt multumiti de rezultatele obtinute.
Este binecunoscut faptul ca stilul de viata si dieta pacientului pot avea un impact foarte mare asupra danturii. De aceea sfatul medicului stomatolog este ca alimentatia sa fie alcatuita din alimente moi, care sa nu fie fierbinti sau foarte reci, mai ales la 24 de ore dupa operatie.
In cazul in care raman resturi alimentare in zona operatiei, acestea trebuie sa fie eliminate printr-un periaj corect. Exact cum procedam si cu dintii nostri reali.
Este necesar sa se foloseasca ata si periuta de dinti pentru a se evita posibilele infectii. De asemenea fumatul sau consumul de alcool pot dauna unei bune integrari.