Fiecare dintre noi stim cat de frumos este sa avem un semineu in casa, acesta avand atat un rol estetic, cat si functional.
In ultimii ani, tot mai multi romani au apelat la metoda de incalzire prin semineu, asta datorita frumusetii si eficientei acestui dispozitiv.
In casa, nimic nu este mai placut decat sa vezi lemnele cum ard si sa te bucuri de momente minunate alaturi de cei dragi.
Amplasarea semineelor se poate face la mijlocul peretelui sau intr-un colt, in functie de spatiul de care dispunem.
Ceea ce este important de stiut este faptul ca semineele din Suceava pot sa incalzeaza mai multe camere, nu doar spatiul unde se monteaza. Vorbim deci de o putere calorica ridicata si un randament crescut.
Latura estetica este si ea importanta, iar semineul poate sa fie placat cu materiale diverse, printre care se numara marmura, piatra naturala sau caramida.
Daca initial semineul functiona exclusiv pe lemne, odata cu evolutia tehnologiei, au aparut si alte categorii, spre exemplu: seminee electrice, seminee pe baza de gaz si seminee pe baza de bioetanol.
In prezent, semineele electrice se bucura de cea mai mare popularitate, datorita faptului ca sunt foarte usor de intretinut si nu scot fum.
Daca in cazul lemnelor, va trebui sa curatam dupa fiecare ardere dispozitivul, in cazul celui electric scapam de aceasta grija.
Montajul este foarte facil, iar pornirea se face prin simpla conectare la o sursa de energie, comparativ cu semineele ce functioneaza pe baza de lemn, unde trebuie sa aprindem focul, operatiune care nu este tocmai usoara uneori.
Exista mai multe modele de seminee, diferentiate de combustibilul pe baza caruia functioneaza. In principiu, aceste dispozitive sunt alcatuite din urmatoarele elemente: focarul, placa de baza, placa de radiatie, caramizi refractare, usa de sticla termorezistenta, gura de ventilatie, precum si cosul de evacuare.
Semineele din Suceava se pot clasifica si in functie de design, existand mai multe variante: clasice, rustice sau moderne, pentru a se integra cu succes in orice incapere.
Focarul este piesa cea mai importanta a unui semineu, fiind locul unde se pune combustibilul, iar in cazul semineului clasic, este spatiul pe unde se introduc lemnele.
Doua mari categorii se disting si cand vine vorba de tipul focarului: seminee cu focar inchis si seminee cu focar deschis.
Semineele cu focar inchis asigura un randament mult mai mare comparativ cu cele cu focar deschis, de aceea sunt mult mai apreciate de catre utilizatori.
In orice incapere, semineul da un aer apare, creand o atmosfera relaxanta si oferind acel sentiment de acasa.
Piatra decorativa este cel mai des utilizata cand vine vorba de placarea semineelor, datorita faptului ca da o nota rustica si clasica acestora.
Si marmura se dovedeste a fi o alegere inspirata, dand un plus de eleganta si stil oricarei camere.
Asadar, semineul este un dispozitiv ce se bucura de numeroase aprecieri, datorita design-ului impresionant, dar si a utilitatii. Acest sistem de incalzire se poate racorda si la o centrala termica, deci va asigura caldura intregii locuinte, intr-un mod cat mai simplu.