Terapiile complementare care pot ajuta la uşurarea stresului sunt: acupunctură, reflexologie, hipnoterapie, homeopatie şi remedii cu flori. Aromaterapia şi masajul sunt folosite mult la tratarea stresului şi aromaterapeuţii recomandă următoarele uleiuri eterice: busuioc, bergamută, iarba Sf. Ion, muşeţel, năpraznică, isop, ienupăr, levănţică, măghiran, cimbru, cedru, neroii, trandafiri şi santal. Masajul ajută la uşurarea stresului prin detensionarea muşchilor şi îmbunătăţirea circulaţiei.
încearcă o baie pentru care constă din câte 2 picături de muşeţel şi măghiran, şi 4 picături de ienupăr. Ca alternativă, toarnă câte o picătură de muşeţel, ienupăr şi măghiran pe un pliculeţ de ceai, într-o cană cu apă fierbinte, când te simţi stresat/ă.
atacatori personali ai stresului
Toţi au metodele lor de a depăşi stresul şi este important să cultivi metode care funcţionează pentru tine. Unii oameni se calmează discutând cu prietenii sau partenerul sau fiind sociabili, alţii se relaxează petrecând timp singuri. Antrenamentul este o tehnică împotriva stresului care funcţionează pentru mulţi deoarece epuizează adrenalina. Rafala de endorfină cauzată de antrenament ne dă un sentiment de bunăstare.
Câteodată o schimbare de atitudine poate transforma o situaţie stresantă într-una deloc stresantă: întreabă-te dacă situaţia se poate schimba în favoarea ta prin vreun mijloc. Unii oameni decid că, în loc să încerce să uşureze simptomele stresului, vor înfrunta cauza de bază. Asta ar putea include demisia de la un loc de muncă stresant sau înlăturarea unor responsabilităţi cărora nu le mai puteţi face faţă.
Un animal de companie vă ajută să aveţi rezultate remarcabile asupra nivelului stresului. Animalele de companie ne ridică moralul, oferindu-ne loialitate necondiţionată. Pot asigura un valoros loc de scăpare pentru oamenii care îşi exprimă greu emoţiile, acest lucru este în sine purgativ.
Prin faptul că ne permit să avem grijă de ele, animalele de companie ne fac să ne simţim folositori şi apreciaţi.
Masajele cu uleiuri eterice sunt un bun antidot al stresului. De asemenea, ceaiurile si remediile naturiste sunt binevenite in combaterea stresului.
Consumul bananelor în locul produselor dulci poate mări în mod natural nivelurile de glicemie, care ajută la combaterea stresului.