Uleiul este excelent pentru îndepărtarea machiajului şi pentru hidratarea tuturor tipurilor de piele. Intră în cei mai fini pori fără să dăuneze. Uleiul de migdale, bogat în vitamina E, este tradiţional favorit.
Termină cu ştergerea feţei cu un prosop curat stors în apă rece. Oferă feţei tale o pulverizare răcoritoare de tonifiant sau apă, apoi odihneşte-te câteva minute pentru a se linişti.
masaj cu ulei
Aceasta este o tehnică tradiţională indiană. Uleiurile sunt foarte preţuite în Ayurveda şi considerate esenţiale pentru funcţionarea sănătoasă a corpului, dar poate fi folosită şi cremă în loc de ulei dacă doreşti.
încălzeşte puţin ulei şi pune-l în palme, începând chiar de sub clavicule, întinde-l pe piele folosind mişcări lungi în sus şi în afară, sau cu mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic. Continuă 10 minute, acoperindu-ţi gâtul şi faţa. Atingerea ta ar trebui să fie destul de fermă pentru a mişca pielea puţin, fară să o tragi. Fii foarte atentă să nu tragi pielea uscată sau matură. Cele cu piele kapha ar trebui să şteargă uleiul înainte de a continua.
Orice tratament facial hidratant sau pentru întinerire, cum ar fi un masaj cu ulei, ar trebui făcut în sus de sub clavicule, o zonă care este prea des neglijată.
împachetarea feţei sau masca
Puţine tratamente dau pielii tale o împrospătare la fel de rapid ca o împachetare a feţei. Aceste tratamente simple, bazate pe fructe sau legume, pot fi lăsate până la o oră, în timp ce îţi faci un masaj sau meditezi (ar trebui să stai întinsă dacă masca este subţire şi curge; încearcă tehnica yoghină Corpse).
Pentru a îndepărta împachetarea sau masca, tamponează cu apă (pentru tenul gras) sau lapte (pentru pielea uscată) pentru a o înmuia, apoi masează delicat şi clăteşte amestecul de pe piele.
Ia o pauză până masca îşi face efectul, foloseşte timpul pentru un alt tratament de răsfăţ!
tonifierea
îndepărtează orice reziduuri şi înmoaie pielea cu apă rece de flori sau, pentru piele grasă, cu apă de castan sau flori. Pielea care este foarte grasă sau are pete mai închise la culoare poate fi frecată cu o felie de lămâie şi lăsată câteva minute înainte de clătire.
hidratarea
Hidratează doar pielea care se simte uscată. Dacă ai piele grasă sau acnee şi urmezi procesele ayurvedice, nu trebuie să foloseşti o cremă hidratantă; niciuna din reţetele de curăţare nu îndepărtează uleiul din piele.
Lămâia ajută la decolorarea petelor închise la culoare, dar nu folosi pe piele uscată sau sensibilă!