Tratamentele ayurvedice de frumuseţe nu doar îmbunătăţesc calitatea pielii, ci sunt şi un antidot la stres. Rutina întreagă pentru un tratament facial ia cam o oră, aşa că dedică-ţi o seară în fiecare săptămână sau lună să te tratezi cu un răsfăţ, dar poţi folosi şi paşii de curăţare, tonifiere şi (pentru piele uscată) hidratare din acest tratament, în fiecare zi. Comerţul a făcut produsele de înfrumuseţare ayurvedice disponibile internaţional, dar pentru cei care preferă să le prepare singuri, va vom oferi reţete pentru fiecare stadiu al tratamentului în articolele următoare.
curăţarea cu ulei
Uleiul este un demachiant bun pentru toate tipurile de piele şi ideal pentru îndepărtarea murdăriei sau a prafului de pe ten. Poţi să îţi faci propriul amestec folosind o bază de ulei potrivită tipului tău de piele, sau foloseşte un ulei de bază singur. Aplică ulei cu degetele, într-o mişcare circulară. în loc de a spăla uleiul, femeile indiene, în mod tradiţional, îl dădeau jos cu o pudră din ierburi numită ubtan.
ubtanele
Aceste pudre curăţă şi stimulează faţa, şi pot fi folosite ca un curăţător singur sau după aplicare cu ulei. Ubtanul cel mai simplu este un amestec din graminacee (năut sau faină de graminee) făcute pastă cu câteva picături de lichid: foloseşte suc de lămâie, pentru piele grasă, sau lapte cald, pentru piele uscată. Pasta ar trebui să fie fermă, şi nu lichidă. Aplică pe piele cu degetele şi când se simte uscată, masează cu apă călduţă.
Amestecuri mai complexe conţinând ierburi şi cereale sunt folosite ca şi exfolianţi, de obicei după un tratament cald cu ierburi. Pentru piele fară pete sau care nu este sensibilă, este o idee bună să foloseşti o formulă mai aspră la câteva săptămâni, întotdeauna evitând zona delicată a ochilor. Dacă pielea ta este sensibilă, dură, asigură-te că ubtan este bine pisată şi rezistă la tendinţa ta entuziastă de a freca prea tare.
tratament cald cu ierburi
Un tratament cald cu ierburi, săptămânal, se potriveşte majorităţii tipurilor de piele, deşi o dată pe lună este de ajuns pentru pielea matură şi uscată. Căldura umedă deschide porii, încurajează transpiraţia să îndepărteze mizeria adunată şi aduce sânge oxigenat pentru a reînnoi pielea. Poţi alege să pui mai întâi ulei pe piele, deoarece căldura ajută ca uleiul să penetreze mai adânc. Dar nu lăsa uleiul de curăţare să stea pe faţă, sau vei atrage din nou murdăria înapoi în piele.
Aburi cu ierburi: Stai cu capul în faţă deasupra unui bol de apă fierbinte cu infuzie de plante, acoperită de un prosop, pentru a nu lăsa aburii să iasă timp de aproximativ 5 minute. încetează imediat dacă te simţi ameţită sau supraîncălzită.
Comprese cu ierburi: înmoaie câteva cârpe în apă fierbinte cu infuzie de plante şi stoarce-le. Stând cu capul în spate şi susţinut, pune cârpele peste faţă şi relaxează-te 5 minute. Când s-au răcit, stoarce-le din nou în apa fierbinte.
Băi cu ierburi: Infuzează un plic de ierburi în apa de baie şi lasă căldura să deschidă porii.
cititi continuarea aici